Angle Up

Fotokursus Valga Gümnaasiumis (2019)

 

3.–7. juunini 2019 toimus Valga Gümnaasiumis valikkursuste nädal, kus üheks kursuseks oli fotograafia. Walguse esindajana juhendas kursust Reio Raudheiding.

1. sissejuhatava päeva sisuks oli kaamera üldine tundmaõppimine. Pärast teoreetiliste teadmiste omandamist said õpilased proovida kätt oma kooli ja selle ümbrust pildistades.

2. päev keskendus portreefotograafiale. Päeva teoreetiline pool andis nii Eesti kui muu maailma portreefotograafide loomingu näitel juhtnööre, millele pöörata tähelepanu valguse, kaameraseadete, poosi ja kadreeringu osas. Valga Säde pargis said õpilased üksteist vastastikku pildistades katsetada erinevaid viise, kuidas inimest pildile jäädvustada.

3. päeva märksõnaks oli tänavafotograafia – igapäevaelu dokumenteerimine avalikus ruumis. Liikusime mööda Valga kesklinna, kus õpilased pidid linnapildist otsima värve, mida kaadrisse püüda.

4. päeval said õpilased ülevaate pika säriajaga pildistamise põhitõdedest ning proovida ise fototöötlust programmis Adobe Lightroom.

Pika säritusega tehtud valgusmaalingud on näha siin:

5. päeva keskmes olid varjud ehk valguse puudumine. See viis fookuse tagasi fotograafia põhialustele ning õpilastel oli ülesanne leida nii koolimajast kui tänavalt huvitavaid varjude mänge.

Nädala lõpus valis iga õpilane välja oma parima foto kursusel tehtud fotode seast:

Walguse kollektiiviga on meil väga hea meel, et Valga Gümnaasium andis meile võimaluse oma teadmisi fotograafiast gümnasistidega jagada.

Kuna valdkond on avar, siis nädalaga loomulikult kõike käsitleda ei jõua, kuid loodetavasti oli see üldine sissejuhatus piisav, et inspireerida õpilasi ka iseseisvalt rohkem kaamerat kätte võtma ja fotograafiaga tegelema. Ootame huviga uusi kohtumisi toreda koolirahvaga ja positiivne tagasiside innustab kursust järgnevatelgi aastatel kordama.

Kui soovite oma ettevõttes või koolis korraldada huvikursust fotograafia, videograafia, graafilise disaini või trükitehnikate alal, saatke meil aadressil info@walgus.ee või kasutage kodulehel olevat kontaktivormi.