Angle Up

Mia-Alexandra portreefotod

 

Tänavu suve lõpul oli Walguse Tallinna stuudios fotokaamera ees äsja ajateenistuse läbinud ning mitmekülgsete huvidega Mia-Alexandra, kes sai portreefotodel jäädvustatud värviliselt ja mustvalgelt, nii Kaitseväe vormis kui ka tsiviilisikuna.

Kuna naiste panus riigikaitsesse on iga aastaga järjest aktuaalsem ning Kaitseressursside Amet on algatanud kampaania “Naised vormi”, siis tegime Mia-Alexandraga samal teemal väikese intervjuu.

Mis ajendas Sind ajateenistusse minema?

„Ühtpidi tugev soov õppida oma perekonda kui ka riiki kaitsma, kuid samas leidsin ka, et see võib olla koht, mis aitab mõista paremini nii ennast kui ka seda, mida soovin elus edaspidi korda saata. Meessoost tuttavatelt olin kuulnud erinevaid lugusid seoses teenistuses oldud ajaga ja sisimas see paelus mind.”

Milliseid ettevalmistusi tegid enne ajateenistust?

„Enne teenistusse minekut tegin aktiivselt raske seljakotiga nn rännakuid ning treenisin jõusaalis vastupidavust. Vaimselt üritasin ennast sätestada selleks, et oleksin erinevateks eesseisvateks raskusteks valmis.”

Kuidas teenistuskäik kulges ning millised olid kõige meeldejäävamad hetked?

„Läbisin ajateenistuse Tapal asuvas Suurtükiväepataljonis. Ei väida, et minu teenistuskäik oli alati kerge, oli nii mõnigi mõõn, kuid on kindlasti ka mälestusi, mida on tore ka edaspidi meenutada.

Kõige paremate emotsioonidega hetked võisid olla rännaku lõpetamine ja auastme (nooremseersant toim) kätte saamine. Lisaks andsid väljaõppe ajal mõned head sooritused palju motivatsiooni ja tõstsid tuju.”

Milliseid kogemusi on andnud ajateenistus edasiseks igapäevaeluks?

„Olen kindlasti realistlikum ja kahe jalaga maa peal kui enne teenistust. Oskuste kohta saab rääkida ehk juhi baasteadmistest. Enamik õpitavat tuleb siiski pigem kasuks ainult reaalses sõjaolukorras. Ilmselt on mingeid pisidetaile, mida ma igapäevaelus kasutan, kuid võib-olla ise neid enam tähele ei pane.”

Millega tegeled väljaspool militaarmaailma?

„Tegelen jõusaalitreeningutega ning loen raamatuid. Väga meeldib ka jalutamas käia, et pead tühjemaks saada. Pärast ajateenistust olen proovinud peamiselt puhata, veeta aega lähedastega ja nautida suve nii palju kui võimalik.

Tulevikus näen ennast mingil määral ikkagi militaarvaldkonnaga seotuna olevat, kuid hetkel õpingutega seoses jääb see maailm mingiks ajaks veidi tagaplaanile.”

Veel pilte Erlich Lõwi Photography kodulehel. Fotoprojektide tellimiseks võta ühendust aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehe kontaktivormi. Vaata lisaks: fototeenused ja portreefotod.

 

Erlich Lõwi

Fotograaf ja kujundusgraafik, kelle sihiks on leida, luua ning jäädvustada kõike, mis mööduvates hetkedes tähelepanu väärib. Sellel teekonnal on abiks foto-, video-, disaini- ja trükikunst.

Lõpetanud Tallinna Polütehnikumi trükitehnoloogia eriala. Fotokunsti portfoolio: www.erlichlowi.com.

Telefon: (+372) 521 2426
E-post: erlich@walgus.ee