Angle Up

ÜLEVAADE: TPTFF’17 kujundus & jäädvustamine

 

TPTFF’17 reklaamide ning trükiste kujundused ja sündmusfotod.

Üldharidus- ja kutsekoolide õpilastele suunatud TPT Filmifestival sai kaheaastaseks. Esimene filmifestival 2016. aastal toimus veel koolisisesena, kuid käesoleval, 2017. aastal, olid osalema oodatud ka teiste üldharidus- ja kutsekoolide õpilased.

Sündmusele sai kujundatud logo ning tunnusgraafika nii trükis kui veebis kasutamiseks, plakat ja ühtses stiilis bännerid. Olime abiks sündmuse fotodel ja videos jäädvustamisel ja otseülekande korraldamisel.

TPTFF logo. Vaata lisaks: logode kujundamine.

Kokku esitati konkursile 11 lühifilmi: esindatud olid nii muusikavideod, animatsioonid, šketsid kui ka dokumentaalfilmid, osalejaid üle terve Eesti kuni Lätini välja: Tallinnast Valgani ja Valgast Valmierani.

TPTFF’17 veebibännerite kujundus. Vaata lisaks: graafiline disain.

TPT Filmifestivali žürii koosseisus Ardo Ran Varres (helilooja ja näitleja), Andrei Liimets (Eesti Ekspressi filmikriitik), Heidi Pruuli (ETV peatoimetaja), Jaanika Jelagina (telekanali 3+ peatoimetaja) valis 6. aprillil esitatud töödest välja viis nominenti, kes pääsesid edasi lõppvooru.

TPT Filmifestival 2017 lõppes pidulikult 13. aprillil Tallinnas Teletorni kinosaalis toimunud galaõhtul, kus telefonihääletuse teel selgitati nende viie nominendi hulgast välja käesoleva aasta võitja.

Muusikalise poole eest hoolitses galaõhtul Noortebänd 2016 võitja The Notes.

Kõik festivalil osalejad said festivalile esitatud võistlustöödest inspireeritud erikujundusega tänukirjad.

Festivali võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli õpilaste Meel Paliale, Urmet Piilingu, Raul Hannuse, Karl Robert Tederi ja Mark Kirchi lühifilm „Raisatud miilid“. Võidufilm on vaatamiseks üleval YouTube’is.

Galaõhtu otseülekande salvestust saab täispikkuses vaadata YouTube’ist ning sündmuse after movie on üleval Facebookis. Kõik TPTFF’17 puudutavad artiklid on näha festivali kodulehel.

Walguse asutajatest tegid sündmuse korralduses kaasa Reio Raudheiding (graafika ja after movie reporter), Erik Sikk (otseülekande režissööri assistent) ja Erlich Lõwi (fotograaf sündmusel). Vaata lisaks: TPTFF’17 sündmusfotod, terviklahendused ja Walguse sündmusfotode teenus.