Angle Up

ERSO lastekontsert "Kasvan koos muusikaga" (15.11.2019)

 

Klient: Eesti Riiklik Sümfooniaorkester SA. Kliki pildil, et video avada.

Walguse videojäädvustus 15. novembril 2019 Estonia kontserdisaalis toimunud lastekontserdist “Kasvan koos muusikaga.”

ERSO jätkab hooajal 2016/17 alustatud kontsertidega kõigile muusika-aastal (2015) sündinud lastele. Tegemist on tulevikku vaatava projektiga, mis aitab vanematel oma lapsi elava muusika juurde suunata.

Igast muusika-aasta lapsest ei pea sirguma muusik, kuid arusaamine muusikast ja armastus selle vastu aitavad mudilastel kindlasti paremaks inimeseks kasvada. Võimalik, et aastate pärast jõuab nii mõnigi muusika-aastal sündinud laps ka ise orkestri ette musitseerima või saab temast praegustele orkestrantidele hea kolleeg.

Kontsert oli mõeldud eelkõige 4-5-aastastele lastele, kuid oodatud olid ka sellest nooremad ja vanemad lapsed ning loomulikult emad-isad, vanaemad-vanaisad.

Lastel aitasid muusikamaailma avastada dirigent Edmar Tuul, mustkunstnik Meelis Kubo ning Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Kuulati erineva meeleoluga orkestripalasid, uuriti, kuidas pillidega linnuhääli tekitada ning läksime kõik koos Piilupardi rongiga sõitma. Kes tuleb aga välja mustkunstniku kübara seest, see jäigi kontserdi toimumiseni suureks saladuseks.

Lastekontserdi plakat.

Kavas:

  • Felix Mendelssohn. Avamäng “Hebriidid”

  • Gustav Holst. “Marsilaul” tsüklist “Kaks sõnadeta laulu”

  • Frederick Delius. “Kuuldes kevadel esimest kägu”

  • Gustav Ernesaks. “Rongisõit” (seade sümfooniaorkestrile Jüri-Ruut Kangur)

  • Arvo Pärt. “Ukuaru valss”

Solistid KAIDO SUSS kontrafagott ja MAILA LAIDNA klaver
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent EDMAR TUUL
Kaastegev mustkunstnik MEELIS KUBO

Lähemalt ERSO kodulehel, fotod Facebookis.

Sündmuse videojäädvustuse tellimiseks võta meiega ühendust aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehel olevat kontaktivormi. Vaata lisaks: ERSO Kesk-Euroopa turnee: Neeme Järvi ja ERSO 93. hooaja avamine. Tutvu ka meie videoteenustega.