Angle Up

Sündmusfotod: Linda Hommik 100 (07.03.2020)

 

Neljapäeval, 5. märtsil 2020 tähistas 100. sünnipäeva Valga elanik Linda Hommik. Sel puhul toimus Sangaste lossis 7. märtsil elurõõmsa juubilari suur sünnipäevapidu pere ja sugulastega.

Linda Hommik on üles kasvatanud viis last, kellel on omakorda palju järeltulijaid. Seega tuli ka ümmargune sünnipäev rahvarohke – pidu peeti Lindale armsas Sangaste lossis ning külalisi osales sünnipäeval üle kaheksakümne.

Linda elutee on möödunud kahel pool piiri – sündinud on ta Lätis Valkas, aga koolis käinud Eestis Valgas.

Linda sünniaastal 1920 oli Vabadussõda äsja lõppenud ning Eesti Vabariigil alanud esimene iseseisev rahuaasta. Ka Vabadussõda käsitlev 2002. aasta film “Nimed marmortahvlil” filmiti suures osas Sangastes ja selle ümbruse ajaloolistes kohtades. Sangaste loss, kus tänavune juubelipidu aset leidis, oli Elmo Nüganeni filmigrupi baasiks ja eluasemeks filmivõtete ajal.

On kõnekas, et Lindaga samal aastal sündisid kirjanik Jaan Kross (1920–2007), laulja Georg Ots (1920–1975), paavst Johannes Paulus II (1920–2005) ja lavastaja Voldemar Panso (1920–1977).

Linda Hommiku juubelit kajastasid Valga vallavalitsus ja Lõuna-Eesti Postimees. Haritud naine räägib viite keelt ning on tänaseni reibas ja hea tervise juures.

Soovime Lindale jätkuvat tervist ja elurõõmu!

Kuna taolisi sündmuseid esineb harva, siis mõnikord kipub ununema, kuidas on õige öelda: kas “100. juubel” või “100 aasta juubel”. Vastuse annab meile EV100 juubelisündmuste kajastusega ilmunud Postimehe artikkel täpselt sellel teemal.

Kui soovid meid oma sündmust fotodel või videos jäädvustama, võta meiega ühendust aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehel olevat kontaktivormi. Vaata lisaks: sündmusfotod.