Angle Up

Kevadpeo “Peatus” plakatite kujundus

 

Müstiline jaamahoone. 13 ja reede. Terminaator.

Plakat reedel, 13. märtsil 2020 Valga raudteejaamas toimuma pidanud, kuid Eesti Vabariigis kehtiva eriolukorra tõttu edasi lükkunud Kagu-Eesti kerg-koolide kevadpeole “Peatus”.

Sündmuse tänavune temaatika on seotud ebausu ja tumedate jõududega. Walgus toetab sündmust meediateenuste terviklahendusega, mis hõlmab endas graafilist disaini, reklaamtrükiseid, sündmusfotosid ja sündmuse videokokkuvõtte loomist.

Peo pealkiri “Peatus” tuleneb ühelt poolt sündmuse toimumiskohast, Valga rongipeatusest, teisalt aga tähendab ebaõnne ja peataolekut, mida 13 ja reede paljudele sümboliseerib.

Peole oodatakse pääsme soetanud Valga Gümnaasiumi, Võru Gümnaasiumi, Põlva Gümnaasiumi, Tartu Tamme Gümnaasiumi ning Jõgevamaa Gümnaasiumi õpilasi ja töötajaid. Õhtu jooksul on võimalik tantsida raju muusika saatel, süüa omapäraseid snäkke ning saada humoorika stand-up show elamuse osaliseks. Muusikat teevad legendaarne Terminaator ja Valga Põhikooli koolibändist välja kasvanud Dreamband.

Fotod: Reio Raudheiding / Walgus

Peo tunnusgraafika loomisel oli eelkõige aluseks raudtee temaatika. Jaamahoone, teetõke, tume tonaalsus ja tagatipuks oksal istuv ronk loovad kahtlemata salapärase ja mõistatusliku tulemuse. Kujunduse taustalt leiab ajaloolise foto Valga jaamahoonest. A3 formaadis kujundatud plakatid on trükitud ühepoolselt 200 g/m2 siidmatil paberil. Töö oli heaks näiteks, kuidas sündmuse korraldajate poolt tabavate märksõnade esitamine ja ideede täpne sõnastamine aitasid kujundust kõige paremini soovitud suunas juhtida.

Rohkem infot “Peatuse” kohta leiab Valga Gümnaasiumi, Võru Gümnaasiumi, Tartu Tamme Gümnaasiumi kodulehtedelt. Sündmus Facebookis ja peo treiler YouTube’is.

Kui olete ka ise midagi samavõrd raju korraldamas ja vajate abi sündmuse reklaami, kajastuse või jäädvustamisega, siis võtke meiega ühendust aadressil info@walgus.ee või kasutage kodulehel olevat kontaktivormi. Vaata lisaks: plakatite ja bännerite trükk.