Angle Up

Valga Gümnaasiumi töökuulutuste kujundus

 

Valga Gümnaasium kuulutab välja konkursi kolmele ametikohale – inglise keele õpetaja, ettevõtlusinnovatsiooni ja loovuse õpetaja, laulukoori ja ansambli juhendaja. Walgus aitas luua igale ametikohale silmapaistva töökuulutuse, mis erineks tavapärastest pildiga kuulutustest ja et vajalik info jõuaks just nende õigete kandidaatideni.

Projekti lähteülesanne oli lihtne – luua kolm pilkupüüdvat plakatit töökuulutusteks. Meiepoolne idee oli joonistada kolm huvitavat karakterit ning lisada neile erialaga seotud elemente – äratuntava Londoni linna taustaga inglise keele õpetaja, ärigraafikute ja kohvitassiga ettevõtlusõpetaja ning muusikainstrumente dirigeeriv laulukoori juhendaja.

Kujundustes figureerivad tegelased on lõbusad, stiliseeritud ja erksate värvidega, pigem abstraktse välimusega, mitte just ülemäära realistlikud. Realismist olulisem on see, millise tunde plakat värvide ja kompositsiooniga tekitab.

Selline stiil on internetimaailmas kujunemas omaette trendiks ning leiab kasutamist nii kodulehtedel kui telefoniäppides. Nn flat-stiilis tegelaskujudel ei joonistata välja kõiki detaile, sügavusmõõdet ega varje, vaid kasutatakse suuri geomeetrilisi pindu ning mõned kehaosad või esemed on taotluslikult võimendatud ja liialdatud.

Tegelaskujudele nägude lisamisest hoidudes võib praktiliselt igaüks kujundustega samastuda. Ruumilisust ja iseloomu annab pildile gradientide ja tekstuuride lisamine.

Tekstiliselt on esitatud vaid kõige põhilisem info, koos üleskutsega kodulehelt rohkem infot uurida. See lähenemine aitab vältida kujunduse infoga üleküllastamist ning igas kujunduses on kolm suuremat elementi – karakter, taust ja tekstiline info.

Lisapõhjus, miks pakkusime kliendile tegelaskujude graafilist joonistamist fotode kasutamise asemel, peitub selles, et internet ja Facebook’i uudisvoog on juba niigi täis kõiksugu reklaame, mida illustreerivad ülekasutatud ja isikupäratud pildipankade fotod.

Massist eristumiseks tuleks kas ise korraldada originaalne fotosessioon ja palgata professionaalne fotograaf (vt Walguse fototeenuseid) või leida disainer/illustraator, kes looks isikupärase joonistuse. Seejuures on oluline, et ka disainer leiaks oma originaalse nüansi, millega joonistus teistest omasugustest eristuks.

Kui soovid erineda ja silma paista, on tähtis julgeda võtta riske ning investeerida kujundusgraafiku tööajasse, et katsetada ja leida parim tulemus projekti edukaks läbiviimiseks. Vektorgraafikas loodud illustratsioone on soovi korral alati võimalik kvaliteetsete trükistena vormistada.

Kas Sina oled Valga tulevikutalentide teerajaja? Esita oma dokumendid hiljemalt 15.07.2020 aadressile J. Kuperanovi 10, Valga 68207 või e-postiga kool@valgagymn.ee. Postitus Facebookis.

Täpsemat infot tööpakkumiste ja kandidaatidele esitatavate tingimuste kohta leiab Valga Gümnaasiumi kodulehelt. Jälgi Valga Gümnaasiumi tegemisi ka Instagramis.

Valga Gümnaasiumi kollektiiv juba teab, et kõik algab heast esmamuljest. Kui oled samuti uute kolleegide või töötajate otsingul, saame aidata atraktiivse töökuulutuse loomisega. Selleks saada meile kiri aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehel olevat kontaktivormi. Vaata lisaks: graafiline disain ning CV ja töökuulutuse kujundamine.