Angle Up

Tähtteose kiirkursus: „Tõde ja õigus”

 

Emakeelenädalal ilmuvad ERR-i kultuuriportaalis videod tuntud ja vähemtuntud eesti kirjandusteostest, mis valmisid Eesti Kirjanike Muuseumide Ühingu ja Walguse koostöös. Sarja avavideoks on ülevaade tuntud Tammsaare teosest “Tõde ja õigus”.

"Tähtteoste kiirkursuse idee sündis soovist tuua kirjandusklassika digiajastusse, aga mitte ainult digiteeritud tekstina, vaid juba koos taustainfo, tõlgenduste ja köitva visuaaliga," sõnas Eesti Kirjanike Muuseumide Ühingu juhatuse esimees Maarja Vaino.

Avavideos on kasutatud materjale Tallinna kirjanduskeskuse Tammsaare muuseumi ja Eesti kirjandusmuuseumi arhiividest, Rahvusarhiivist, Tanel Toomi filmist "Tõde ja õigus", Renee Altrovi fotosid, Herald Eelma illustratsioone ning Katre Rohumaa joonistust.

Kaader videost: Tammsaare Toomemäel jalutamas ja romaani algideest pajatamas.

Kaader videost: Tammsaare Toomemäel jalutamas ja romaani algideest pajatamas.

Video edastab visuaalide abil ning lihtsasti jälgitavat informatsiooni. Kiirkursus annab ülevaate kirjaniku elust, mõtetest ja teose loomisest. Ehk tekib vaatajas huvi ise raamat kätte võtta, mugavalt sisse seada ning värske pilguga üle lugeda.

Tegemist on kirjanike muuseumide vahelise koostööprojektiga, milles osales 11 muuseumit ja vaatluse all on 19 kirjandusteost. Videoklippe hakatakse avalikustama tänasest ERR-i Kultuuriportaalis ja Kirjanike Muuseumide Ühingu Youtube'i kanalil. Videote valmimist toetas Kultuuriministeerium.

Loe tähtteoste kiirkursuse kohta lähemalt Eesti Kirjanike Muuseumide Ühingu pressiteatest ja ERR kultuuriportaali kodulehelt. Eesti Kirjanike Muuseumide Ühingu tegemiste kohta saab lugeda ühingu kodulehelt. Head emakeelenädalat!

Kui on soov luua köitev õppevideo, võta meiega ühendust aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehel olevat kontaktivormi. Vaata lisaks: Walguse videoteenused, animatsioon.

Tähtteose kiirkursus: „Tõde ja õigus”, Walgus 2021: