Angle Up

Terviklahendus: Tapa Linnapäevad 2021

 

Klient: Tapa Valla Kultuurikeskus; projektijuht: Erlich Lõwi; disain: Sten Reemet.

Sel nädalavahetusel, 6.–8. augustil 2021 säras Tapa linn õites ja ehteis eredamalt kui kunagi varem, kuna linn tähistas oma 95 aasta juubelit! Nimelt 1926. aastal muudeti senine Tapa alev elanike soovil Vabariigi Valitsuse otsusega Tapa linnaks. Tänaseks elab Tapa linnas pisut üle 5000 elaniku, linna territooriumil asub Eesti Kaitseväe sõjaväelinnak ning oluline rongiliikluse sõlmpunkt, Tapa raudteejaam.

Sündmuse eelreklaam ajalehes Tapa Sõnumed (juuni 2021).

Tapa Linnapäevade korraldusmeeskond võttis Walgusega ühendust suve alguses ning algas koostöö, mille käigus valmisid linnapäevade üldine tunnusgraafika ja visuaal, sotsiaalmeedia graafika, ajalehereklaamid, kleebised, plakatite kujundused ning trükised, reklaamtulba ja reklaamhaagise kujundused, animatsiooniklipid jpm.

Sündmuse tunnusgraafika koosneb stiliseeritud kolaaažist Tapa tuntumate hoonete ja sümbolitega: Tapa Gümnaasiumi hoone, Tapa Jakobi kirik, Kultuurikoda, raudteejaama veetorn ning Tapal paikneva Scoutspataljoni relvastusest tuntud lahingumasin CV90. Rongijaamast väljuvad kõrvuti ajalooline auruvedur ning moodne Elroni rong.

Selline sümboolika valik on märgiline, kuna muuseas allkirjastati juubelipidustuste käigus Eesti Raudtee ja Tapa Vallavalitsuse vahel ka leping jaamahoone ning veetorni korrastamiseks järgneva kolme aasta jooksul.

Kujunduse ideeks oli anda edasi suvist ja lõbusat meeleolu ning hoida vabamat mämgulist stiili, mis linnapäevi iseloomustaks. Kujunduses on kasutatud Tapa Kultuurikeskuse tunnusvärve, mis esitavad hoonete kollaaži uudses, abstraktses vormis.

Juubelihõngulised Tapa linnapäevade pidustused said alguse reedel, 6. augustil Tapa Linna Orkestri kontserdiga, toimus laat, samuti olid avatud mitmed kodukohvikud. Reede õhtul esines Tapa Jakobi kirikus oma siiraste ja südamlike lauludega Mari Jürjens. Tapa linna 95. juubeli tantsuõhtu peaesinejaks oli Ivo Linna & Supernova. 

Sündmuse programmiplakat ja võistluse “Ilusaim koer” plakat.

Linnapäevade kava oli mitmekesine, sealt oli võimalik leida mitmeid traditsioonilisi tegevusi nagu näiteks äratuskontsert, tiitlite “ilusaim koer” ja “Kaunis kodu” jagamine ning mitmed spordivõistlused. Külastajaid naerutasid Comedy Estonia koomikud, avatud olid mitmed näitused ning erinevad tegevusalad lastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

Linnapäevade reklaamiks valmisid animatsiooniklipid, mis tutvustasid toimuvat ning kutsusid üles sündmusele registreerima.

Tapa Linnapäevade bännerreklaam mõõdus 4 x 2 meetrit.

Sündmuse kajastust jälgi Tapa Linnapäevade Facebooki lehelt, sündmuse lehelt ja Tapa Valla Kultuurikeskuse Instagramist. Kõik toimunud võistlused, esinejad ja tegevused on kajastatud linnapäevade ametlikus programmis. Täname linnapäevade korraldajaid meeldiva koostöö eest!

Kujundustööde, trükiste või animatsiooni tellimiseks saada meile kiri aadressil info@walgus.ee või kasuta kodulehel olevat kontaktivormi. Uuri lisaks: terviklahendused, graafiline disain, reklaamtrükised, plakatid, animatsioon.